Israel skjuter efter ambulanspersonal

I söndags filmade två stycken ISM voluntärer som följde med i en ambulans när Israeliska armén sköt efter en ambulanssjukvårdare i Gaza.
Två stycken sjukvårdare är påväg fram till en skadad civil person när dom blir beskjutna.

Den engelska Al Jazeera fick in filmen och gjorde ett reportage som finns nedanför:





Idag skrev Aftonbladet om hur Israel använder vit fosfor i sina bomber som är förbjudna att använda mot civilbefolkning eller soldater. Dom visade upp en bild på ett barn med grova brännskador över hela kroppen.
Och igår såg jag en svensk FN ambassadör på SVT som tyckte att flera incidenter osv borde utredas i internationell krigsdomstol.
Ska bli intressant och se vad konsekvenserna blir efter dom avslutat kriget, vilket dom verkar göra innan den 20e Januari då USA får ny president. Det har varit protester över hela världen mot Israels offensiv.

Äckligt också att dom gör det mitt i en valkampanj. Israels regering är rädda att förlora valet till oppositionen som står för mer hårda tag mot Palestinierna.
Läste dessutom i en Israelisk nättidning (Haaretz) att Israels parlament har röstat igenom att två stycken Arabiska partier ska förbjudas att ställa upp i val. Partierna har överklagat till Högsta domstolen som jag förstod det.
Vet inte mycket om dessa partier men det låter skumt och ska bli intressant att se utgången i målet.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,


Klipp med Anders Borg och alliansens misslyckade politik

Ett roligt klipp med Anders Borg som jag tänkte dela med mig utav



Massakern i Gaza fortsätter

Massakern på befolkningen i Gaza remsan fortsätter och nu anklagas Israel på flera håll att allvarligt bryta mot krigs- och humanitära lagar på flera punkter.

Sveriges Radio rapporterar om hur Röda Korset flera gånger hindrats av Israeliska militären att ta hand om skadade och sårade, bland annat svältande barn som sitter vid sin döda mor.
Samtidigt rapporteras det om hur FN's flickskola som blev beskjuten, trots att IAF fått GPS kordinaterna, aldrig inhyste några militärer.

Dessutom rapporterar både aftonbladet och SR att Israel under den tre timmar långa vapenvilan vid lunch besköt en FN lastbil som var påväg med hjälpmatrial i Gaza, FNs chaufför avled.

Lägg därtill tidigare rapporter om hur tex ett danskt fältsjukhus blev sönder bombat tidigare i veckan och flertalet rapporter där ambulanser blivit beskjutna och ambulanspersonal dödade.

Länkar:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4140522.ab     "FN-medarbetare skjuten i Gaza"
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2554525     "Israel anklagas för brott mot krigets lagar"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4129370.ab      "Inga militärer i skolbyggnaden"



Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0