Daniel Lemma på mimers hus!

Har precis kommit hem från en spelning med Daniel Lemma nere på teatern på Mimers Hus!
Han var grym som vanligt. Det kändes väldigt trögt till en början och lite stel stämning men efter pausen så körde dom lite roliga skojlåtar och drog upp tempot. 'If i used to love you' spelades ju så klart också :) Daniel är verkligen en artist av klass. Kul att dom dragit hit en sådan artist hit till Kungälv med.

Det är så himla skönt att gå på konsert eller liknande under veckorna. Man bryter mönstret och får dras med i lite lajvmusik och koppla bort allt annat!




Läs även andra bloggares åsikter om

FN-dagen i fredags






I fredags stod vi på kungsportsplatsen och delade ut flygblad i reng och rusk.
Vi ville som sagt uppmärksamma alla FNs resolutioner angående Israel och Palestina som aldrig blir verkställda.
Ofta så beror det på att USA har använt sitt veto för att stoppa dom!

Enligt FN så har alla palestinier som vill rätt att återvända till sina hem och Israel måste dra tillbaka samtliga trupper från dom sedan 1967 ockuperade områdena Västbanken och Gaza.

Annars i helgen har jag varit på ungdomsfacklig konferens med Ung Vänster både lördag och söndag inne i Göteborg.
Orkar inte skriva mer om det just nu så det gör jag senare i veckan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Svensk fabrik på ockuperad mark i västbanken!

Första nyheten handlar om hur Israel vägrat 120 akademiker inresa till Gaza för att delta i en konferens med titeln "belägring och mental hälsa".
Det är en konferens där forskare och psykiatriker från universitet välrden över och organisationer som Värdshälsoorganisationen och FN skulle delta.

”Kan man tänka sig en bättre illustration av effekterna av Gazas belägring?” sa en av arrangörerna ironiskt på telefon från Gaza.
- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2390210


Nästa anmärkningsvärda grej jag hittade när jag surfade på sveriges radios nyhetssida var att ett svenskt företag som heter Assa Abloy, dom som tillverkar lås till dörrar, har en fabrik på ockuperad mark i västbanken!
Gustav Douglas heter mannen som tydligen fabriken och sitter i bolagets styrelse. Till allas stora överaskning sitter han dessutom i Moderaternas partistyrelse!

- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2391202
- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2389198

Nu har Assa gjort en pressrelease på sin hemsida där dom säger att dom kommer flytta fabriken och att dom har tillsatt en utredning som ska utreda dom praktiska bitarna osv.

Det är tråkigt att det ska gå nästan ett decennie och att dom ska bli granskade för att  "inse" olämpligheten i det hela.
Tycker det är förjävligt att Israel har som politik att ge investeringsbidrag osv till företag som etablerar sig på ockuperad mark, sänker skatter och miljöavgifter osv. Det visar på Israels grymhet, hur dom systematiskt konfiskerar mark och kör bort palestinierna för att sakta ta över hela området. Det är många som har svårt att tro mig när jag berättar sådana här saker så därför är det väldigt bra att detta uppmärksammas i svensk media.

Det som gör en så jävla förbannad att Israel tillåts göra detta mitt framför ögonen på hela världen.
Varför finns det så få poltiker som vågar stå upp för rättvisan?

Nya opinionsiffror

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2384432

Synovate presenterar nya opinionsiffror för oktober. Septembers siffror står i parentes.
Alla allians partier går framåt förutom kristdemokraterna som är oförändrade. Rätt intressant att dom ligger under 4% spärren, om dom inte klarar den kommer det att sänka alliansen ju.
Vänsterpartiet är det enda oppositionspartiet som går framåt, dom andra backar. Jag tror det beror på att vänsterpartiet är det enda partiet som har en tydlig vänsteragenda. Jag hoppas framgången håller i sig och jag hoppas att dom inte förhandlar bort sin socialistiska politik.

Moderaterna                24,0 (21,6)
Folkpartiet                      6,6 (6,5)
Centerpartiet                 7,0 (6,1)
Kristdemokraterna       3,4 (3,4)
Socialdemokraterna  42,5 (45,7)
Miljöpartiet                      5,6 (6,2)
Vänsterpartiet                5,9 (5,1)

Nytt jobb och snart är det FN-dagen

Har fått jobb som elektriker på ett bemanningsföretag som hyr ut mig till en elfirma i GBG.
Började där i måndags, så denna veckan har jag och min kollega Urban sysslat med att riva gammla elinstallationer i några kontorslokaler på ringön. Känns gött att börja jobba faktiskt!

Sen så hade vi möte med Palestina nätverket Göteborg igår där vi disskuterade lite inför vår manifestation på FN-dagen nästa fredag den 24:e Oktober.
Vi kommer att vara på kungsportsplatsen med ett litet tält med en utställning och så ska vi skriva lite nya flygblad med FN-tema.
Manifestationen går ut på att belysa Israel/Palestina ur ett FN perspektiv och ta upp de resolutioner som FN skrivit i frågan. Palestinierna har FN på sin sida och vi vill informera folket hur Israel bryter mot FN-resolutioner och mänskliga rättigheter.

Sen så hittade Samir ifrån Rättvisecentrum en debattartikel i GT skriven utav en moderat EU-parlamentariker som heter Gunnar Hökmark. Röda korset och Svenska kyrkan anordnade tydligen en stödgala för Palestinska barn som sitter i Israeliska fängelser. Gunnar Hökmark gillar inte att Röda korset och Svenska kyrkan tar part för dom Palestinska barnen utan menar att dom är uppfostrade att bomba och döda.

"Man kan fråga sig vilken syn vi ska ha på att unga människor skickas för att utföra terrordåd eller utföra våldshandlingar som i alla samhällen skulle medföra fängelsestraff. Det vi främst borde reagera mot är självfallet det cyniska användandet av barn och ungdomar i hatets och våldets tjänst. Men Svenska Kyrkan och Rädda Barnen reagerar inte mot dem som vill bomba och döda, utan mot dem som vill skydda sig mot terrorism."

Läsa artikeln: Kvällens barngala demoniserar Israel.

Det är skrämmande att någon som sitter i EU-parlamentet och ska representera svenska folket framför sådana här åsikter. Artikeln är helt idiotisk. Om det är några barn som är hjärntvättade till att hata så är det just de Israeliska barnen. Bosättar barnen som skriker nazist och spottar efter en eller går runt på gatorna med M16 gevär. Jag har sett allt det där med egna ögon, det är ingen ovanlighet. Dom tycker bokstavligt talat att Palestinierna är hundar som man kan behandla hur som helst.

Bu för politiker som inte ens känner till eller respekterar FN:s resolutioner eller konventioner!

Heldag i Uddevalla

Igår var jag och fyra andra från Ung Vänster i Uddevalla och hade bokbord och delade ut flygblad på två stycken gymnasieskolor.
Vi har en skolkampanj just nu som heter "Vem tjänar på sorteringsskolan?"
Den handlar om de skolreformer som Alliansen driver igenom just nu. Tex så from nästa år så kommer dom som går ett yrkesförberedande program inte att få allmän högskolebehörighet som man har idag. Dom har redan dragit ner 20% av anslagen till komvux, ky och andra vuxenutbildningar och dom kommer säkerligen att dra ner mer.
Detta göra att om man valde att bli elektriker eller snickare i nian så har man i framtiden väldigt liten chans att tex vidareutbilda sig inom branschen, sadla om eller påverka sin framtid och sin livssituation.

Sen vill vi också införa ett stopp för mer friskolor.
I GP igår så kunde man läsa att skolkoncernen John Bauer som äger 30% av friskolorna i Sverige har blivit sålt till ett danskt investmentbolag. Sveriges kommuner finansierar alltså skolorna som sedan ägs och drivs av några danskar på andra sidan havet som stoppar ner vinsterna i sina fickor.
Vem tror att de här danskarna kommer att priotera skolornas kvalitet och elevernas utbildningsnivå framför sina egna vinstintressen. Ett investmentbolags syfte är att göra investeringar och tjäna pengar.

Det har alltid snackats om hur bra konkurrens är för skolorna och sjukvården. Det höjer kvalitén(!).
I dagens GP kan man läsa att ett par kommunala skolor i Göteborg är nedläggningshotade och Frölunda gymnasiet ska läggas ner redan nästa år eftersom konkurrensen är så stor.
Så vi finansierar privatskolor med skattepengar och det finns inga regler som säger att
vinsterna måte gå tillbaka in i skolan. Samtidigt så drar man ner och lägger ner våra allmänna skolor på grund av pengabrist och konkurrens! I Kungälv har det ju varit sånt rabbalder över skoltmaten osv.

Nej stoppa och lägg ner alla privatskolor och satsa pengar på den kommunala skolan så alla får en bra och trygg skolgång istället!


Var på ett litet möte med ISM igårkväll också där vi spånade lite över en kampanj som vi vill föra mot Volvo.
Volvo säljer nämligen grävmaskiner och bulldozrar till Israel och vi har massvis med bilder där Israel river hus osv med just Volvo maskiner.
På Volvos hemsidor osv kan man läsa hur dom tar ett etiskt ansvar osv och hur dom främjar mänskliga rättigheter med mera och massa andra fina ord! Och det ska dom få äta upp...


Nu på morgonen har jag varit på anställningsintervju på Astra Tech i Mölndal och om en timme ska jag in till stan för att en intervju med Manpower och sedan direkt efteråt ska jag ha intervju med ett bemanningsföretag i Göteborg.
Astra Tech jobbet hade varit riktigt intressant som servicetekniker i deras fabrik men dom kändes tyvärr inte så jätteintresserade.
Vi får se hur det går med dom andra företagen, specielt bemanningsföretaget verkade riktigt intresserade utav mig iallafall.

Sahlin lovar att rösta för Lissabonfördraget

För ungefär en vecka sedan skrev jag om det nya EU-fördraget som Sverige ska ta ställning till.
Idag hittade jag den här artikeln där Sahlin lovar att socialdemokraterna ska rösta ja i riksdagen och därmed kommer ja-sidan få minst tre fjärdedelars majoritet som behövs för att lämna ifrån sig makt.

Sverige kommer inte längre att ha en egen utrikespolitik och vi kan räkna med att svenska soldater i framtiden kommer att slåss i vidriga imperialistisa krig för att försvara Amerikanska och Europeiska oljeintressen och liknande.
Utländska arbetare kommer inte längre behöva att arbeta till svenska minimilöner vilket underminerar dom svenska facken, raserar framförhandlade arbetsvillkor och dumpar löner.

Hujeda mig för denna utveckling som EU har tagit.

RSS 2.0