Svensk fabrik på ockuperad mark i västbanken!

Första nyheten handlar om hur Israel vägrat 120 akademiker inresa till Gaza för att delta i en konferens med titeln "belägring och mental hälsa".
Det är en konferens där forskare och psykiatriker från universitet välrden över och organisationer som Värdshälsoorganisationen och FN skulle delta.

”Kan man tänka sig en bättre illustration av effekterna av Gazas belägring?” sa en av arrangörerna ironiskt på telefon från Gaza.
- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2390210


Nästa anmärkningsvärda grej jag hittade när jag surfade på sveriges radios nyhetssida var att ett svenskt företag som heter Assa Abloy, dom som tillverkar lås till dörrar, har en fabrik på ockuperad mark i västbanken!
Gustav Douglas heter mannen som tydligen fabriken och sitter i bolagets styrelse. Till allas stora överaskning sitter han dessutom i Moderaternas partistyrelse!

- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2391202
- http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2389198

Nu har Assa gjort en pressrelease på sin hemsida där dom säger att dom kommer flytta fabriken och att dom har tillsatt en utredning som ska utreda dom praktiska bitarna osv.

Det är tråkigt att det ska gå nästan ett decennie och att dom ska bli granskade för att  "inse" olämpligheten i det hela.
Tycker det är förjävligt att Israel har som politik att ge investeringsbidrag osv till företag som etablerar sig på ockuperad mark, sänker skatter och miljöavgifter osv. Det visar på Israels grymhet, hur dom systematiskt konfiskerar mark och kör bort palestinierna för att sakta ta över hela området. Det är många som har svårt att tro mig när jag berättar sådana här saker så därför är det väldigt bra att detta uppmärksammas i svensk media.

Det som gör en så jävla förbannad att Israel tillåts göra detta mitt framför ögonen på hela världen.
Varför finns det så få poltiker som vågar stå upp för rättvisan?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0