Brev till Israels ambassad i Stockholm

Fick ett e-mail av en Israelisk bekant som verkar i en Israelisk människorättsorganisation. Dom är mycket verksamma i Yatta-området där bland annat Susia, den lilla tältbyn där jag var i somras, ligger. Det är tex dom som har sett till att bygga solceller och vindsnurror och dragit in elektriskt ljus i tälten osv i Susia.

Detta mejlet handlade om några andra samhällen som ligger runt omkring i Yatta-området vilket fick mig att skriva detta e-mejl till Israels ambassad i Stockholm. Skickade även en kopia till Carl Bildt våran utrikesminister.
Jag tror väl inte att detta kommer förändra någonting men jag tycker ända att dom ska veta om att vi ser vad dom gör och vi tänker inte acceptera!


Jag skriver till er så att ni ska kunna medverka att stoppa en grov humanitär kris.

Det har kommit till min vetskap att den Israeliska militären har struntat i rättigheterna för de palestinier boende i byar och grottor i Yatta området i södra västbanken. Detta trots att deras rätt att bo i detta området har blivit bekräftat flera gånger av den Israeliska domstolen.

Enligt en rapport av en människorättsorganisation (se: http://villagesgroup.files.wordpress.com/2008/11/massaferyattaclosure.ppt) så har den Israeliska militären utfört mängdvis av operationer för att blockera och förstöra nätverket av jord/grusvägar som binder ihop den södra delen av Massafer Yatta (delen närmast Israel) inklusive byarna Jimba, Merkiz och Hallawa med den norra delen och resten av västbanken.

För att dessa byar ska överleva och invånarna få sina grundläggande behov tillfredställda så krävs det att dom har en fortsatt kontakt med områdets stora stad, Yatta, i norr.

Detta är den värsta försämringen av situationen för grottsamhällena sedan massförvisningarna år 1999. De strider mot den Israeliska Högsta Domstolens beslut år 2000 som bekräftar de boendes rätt i området att kunna fortsätta leva sina liv där. Den enda rimliga förklaringen jag kan komma på är att det här är ett genomskinligt försök att etniskt rensa regionen på Palestinier, i syfte att underlätta att annektera mark på västbanken och koppla samman de illegala bosättningarna i området med det övriga Israel.

Invånarna i dom ovan nämnda samhällena kämpar dagligen för sådana basala saker som att få tillräckligt vatten för deras familj och de boskap som de baserar sin lilla inkomst på. Dessa pågående trakasserier gör detta nästan helt omöjligt. Samhällena består av många unga och gammla som är sårbara och utsatta och överlever knappt dessa knapra förhållanden.

Eftersom en ockupant, som i detta fallet med västbanken är Israel, alltid är skyldig att se till välbefinnandet av den ockuperade befolkningen litar jag på att ni tar ert ansvar och följer den Israeliska domstolens beslut och stoppar dessa orättvisor omedelbart.

Hälsningar
Oscar Hall




Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer
Postat av: Johan

Men g-d så pinsamt ensidigt. Och ISM? Hallå?!



Det enda som kan förbättra läget för palestinierna är om de lyckas störta terrorregimen Hamas i Gaza, och därmed kan stoppa terrorattackerna mot Israel och dess civilbefolkning.



Innan detta sker kommer inga framsteg att göras. Hela världen har ställt dessa villkor.



Arabernas krig 1967 och deras fortsatta terrorism får inte belönas. Principen om "Land for Peace" innebär att om det inte blir peace, så bli det inget land.



2008-11-21 @ 01:16:41
Postat av: kommisionären

Helt rätt Johan. Carl Bildt och svenska regeringen har inte ett skit att säga till om i dessa frågor. Så länge som Israel som är under beskydd av Usa och blir attackerade av hamas kommer de att få klara sig själva därnere.

2008-11-23 @ 13:52:06
Postat av: Oscar

Johan det är absolut så att hamas inte kan hålla på som dom gör.

Som sagt jag har varit nere på västbanken och har väl sett för mycket för att kunna vara opartisk.

Men att skylla på hamas tycker jag inte riktigt funkar i detta fallet som jag skrev om i bloggen. Det handlar ju om att Israelisk militär trakasserar palestinska fåraherdar på västbanken, som ligger avskilt från Gaza.

2008-12-01 @ 18:04:48
Postat av: helt rätt

tycker det är klockrent av den israeliska militären.. de får ju för f.. skylla sig själva palestinierna. Det är inte deras land!!

2008-12-12 @ 17:38:24
Postat av: Anonym

ursäka "helt rätt", det var från början palestinernas land. FN har erkännt att ge landet till Judarna från början är ett av deras största fel någonsin! Hur hade du kännt om någon flytta in till dig och sagt att nu ska jag ha 80% av ditt hem och du får inte gå över gränsen, om du gör det så skjuter jag dig?

2008-12-15 @ 09:30:28
Postat av: Anonym

bättre usa bombar Gaza och Västbanken så blir d kolugnt därnere=)

2008-12-16 @ 16:44:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0