Ung Vänster Kungälv på framfart!

haha japp då har Ung Vänsters Kungälvsklubb utfört sin första aktion på länge =)
Idag fick ett hundratal hushåll sina brevinkast proppade med vänsterpropaganda. Sprang runt i ett par timmar och delade ut Ung Vänsters flygblad från kampanjen "Vem tjänar på sorteringsskolan?".
Kommer att ge mig ut igen senare i veckan eller nästa vecka för att dela ut mer. Hoppas på att väcka lite vänstersympatisörer och gamla ung vänstrare till liv. Och så behövs det lite politisk motvikt här i kommunen.

Kampanjen handlar bland annat om Alliansens nya skolreform som innebär att man tar bort  flera ämnen som behövs för att läsa vidare från dom yrkesförberedande programmen på gymnasiet. Samtidigt som dom skär ner på komvux och därmed minskar möjligheterna att läsa till dessa vid ett senare tillfälle. Läste dessutom en artikel igår där man fick veta att de nu driver igenom ett förslag om att de som läst upp eller läst till betyg på komvux ska få söka till en speciel kö till högskolorna för att det ska löna sig mer att ha varit studiemotiverad i gymnasiet.

Elitism, elitism, elitism.

DET SKA LÖNA SIG ATT ARBETA!
-därför sparkar vi på dom som är arbetslösa..

DET SKA LÖNA SIG ATT PLUGGA!
-därför straffar vi dom som är skoltrötta..

Man ska veta vad man vill bli när man är femton år för sedan är det för sent!
Varför vill vi i Ung Vänster att vi ska ha fri utbildning och möjligheter till vidareutbildning som tex komvux eller KY?
Jo, för att man SKA ha möjlighet att påverka sitt liv och sin livssituation!

Jag kommer osökt att tänka på dom nya studentlägenheterna som byggdes på guldheden. Hyrorna låg på mellan 4500 och 5500 om jag inte minns fel och byggherrens kommentar var att dessa lägenheter är till för de lite mer exklusiva studenterna som kanske får pengar av sina föräldrar, har en sambo eller ett extrajobb vid sidan av... Jag blir så äcklad och illamående! Högskole- och unviversitetsstudier börjar mer och mer förvandlas till något som bara är till för de rikas avkommor.

Vi är alla av samma kött och blod, trampar på samma trötta moder jord.
Varför inte bygga ett samhälle gemensamt, tillsammans, där alla får plats och samma förutsättningar?


Upp till kamp, ut ur EU, fuck USA och allt det där.. ;)



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0