Skjutglada militärer

Sveriges Radio rapporterar om en rapport från Palestinska centret för mänskliga rättigheter:

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2792994


Enligt den har det inte dödats så mycket Palestinier av Israelisk militär någonsin som under 2008.
Under 2007 så dödades sammanlagt 394 palestinier sammanlagt på Västbanken och Gazaremsan, under 2008 så var det 860 personer.
Varför dödar Israeliska militären så mänga människor om det är fred? För det var ju Palestininerna som bröt freden genom att börja skjuta raketer....eller?

Eller är det så att Palestinierna lever under förtryck och ockupation och är grymt frustrerade. Dom har levt så sdan 1948 och Israel visar inga tecken på att lugna ner sig. Dom har skrivt på avtal om att sluta upp med ockupationen och bosättningen på västbanken så det ska kunna bildas en palestinsk stat men ändå fortsätter dom som ingenting.
Dom bygger ut bosättningarna och inte längesen var det på tapeten att Veolia bygger järnväg mellan Jeruslaem och flera av dom närliggande illegala bosättningarna. Vilket bara kommer permanenta ockupationen.

Under 2008 när det var så kallad vapenvila i Gazaremsan så murades dom in och vägrades tillgång till drivmedel och livsmedel. Människorna fick inte ens lämna för att komma till sjukhus. Samtidigt så skjuts 820 personer ner av Israelisk militär bara på gazaremsan.

Stör mig på att bara Hamas utmålas som dom som står i vägen för fred. Stödjer inte deras politik på något sätt men Israel bjuder knappast till heller!



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0